Over Fysiotherapie Spaarndam

Afspraak maken

ONZE THERAPEUTEN

NANDA VAN DER LINDE
NANDA VAN DER LINDEFysiotherapeut met specialisatie voor hartrevalidatie en dry needling
Ik vind het menselijk lichaam fascinerend! Hoe alle spieren samenwerken, hoe het lichaam compensaties maakt bij pijn of verminderde beweeglijkheid. Het puzzeltje om vervolgens de klacht op te kunnen lossen vind ik de grootste uitdaging van het werk als fysiotherapeut. Mijn behandelstrategieën zijn dan ook vaak spiergericht door middel van dry needling, massage, tapen en ondersteunende oefeningen. Daarbij probeer ik zo veel mogelijk te zoeken naar de oorzaak van het probleem en niet alleen de gevolgen behandelen.
Sinds kort heb ik ook de aantekening Leefstijlcoach behaald en geef ik de Gecombineerde Leefstijl Interventie. Mijn rol hierin is voornamelijk coachend en ondersteunend, iets wat ik ontzettend leuk vind.
Daarnaast vind ik mijn uitdaging in het ondernemen. Sinds 2014 run ik de praktijk en fitness in Spaarndam en in 2020 zijn daar een praktijk in Rotterdam en Driebergen bij gekomen. Als ondernemer probeer ik een mooi bedrijf neer te zetten waarbij klantvriendelijkheid en patiëntgerichtheid voorop staat binnen wat er zakelijk mogelijk is.
Naast de fysiotherapiepraktijk ben ik nog 1 dag werkzaam als docent op de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en tijdelijk 1 dag bij Voetportaal om mijzelf te specialiseren in voetklachten.
RENS BAKKER
RENS BAKKERFysiotherapie
Van jongs af aan ben ik altijd veel bezig geweest met sport, de natuur en het menselijk lichaam, een interesse en passie die met de dag alleen nog maar meer groeit. Tot op de dag van vandaag leren we nog elke dag van de natuur en het menselijk lichaam, iets wat mij fascineert en motiveert.
Als voetballend kind kan ik mijn training- en wedstrijddagen herinneren als een tijd waarin ik werd geteisterd door blessure leed, waardoor ik mij erg goed kan verplaatsen in het sportende mens en de ongemakken die het met je mee kan brengen. Als fysiotherapeut combineer ik zowel het fysieke aspect van de klacht, maar ook het mentale aspect en het gedrag van de patiënt om zo tot de geschikte behandeling te komen.
DAISY WATZEMA
DAISY WATZEMAFysiotherapeut
Hallo, ik ben Daisy Watzema actief als fysiotherapeut sinds 2015. Sinds 2017 ben ik verbonden als fysiotherapeut bij Spaarndam. Ik ben werkzaam op de dinsdag en donderdag, op de andere dagen ben ik werkzaam bij Nieuw Groenendaal in Heemstede.

De afgelopen 4 jaar heb ik mijzelf gespecialiseerd in sportfysiotherapie (IAS opleiding), chronische pijnklachten (OCA), Dry Needling, voeding en revalidatie (IAS), kinesio & dynamic taping.
Naast deze specialisaties ben ik veel in de praktijk bezig met orthopedische klachten.
In mijn het dagelijks leven heb ik veel affiniteit met bal sporten als Hockey, tennis en Golf. Ook naast sporten ben ik actief bij de hockeyclub Alliance en ben ik op de maandagen aanwezig voor een sportspreekuur.

JASPER PASMAN
JASPER PASMANFysiotherapeut
Hallo! Mijn naam is Jasper Pasman en ben sinds mei 2020 werkzaam als
fysiotherapeut bij Fysiotherapie Spaarndam. Ik werk op de maandag,
dinsdag, donderdag en vrijdag. Mijn grootste taak als fysiotherapeut is
om mensen met lichamelijke klachten weer aan het bewegen te krijgen en
op die manier uw klachten te bestrijden. De schouder, knie en algemene oefentherapie zijn mijn specialiteiten. Ik heb al veel ervaring met voorste kruisband, nieuwe knie en nieuwe heup revalidatie. Hier in Spaarndam ben ik ook verantwoordelijk voor de aan huis behandelingen. Af en toe lekker naar buiten houd het werk leuk en afwisselend. In mijn vrije tijd zou ik graag zaalvoetballen, maar dat komt er niet echt meer van. Om mezelf fit te houden maak ik nu gebruik van de sportschool, lekker makkelijk na het werk even sporten.

Kom gerust eens langs om een afspraak te maken, dan kijken we samen naar waar uw hulpvraag ligt en stellen we een plan op om u van uw lichamelijke klachten af te helpen.

ROLAND BAKKER
ROLAND BAKKERManueel therapeut
Roland Bakker(1964) is manueel therapeut en kinder-manueeltherapeut.

Speciale interesse heeft Roland voor patiënten met fibromyalgie, chronische vermoeidheid en chronische pijn. Deze patiënten hebben vaak een jarenlange zoektocht achter de rug naar een oplossing binnen het reguliere medische circuit. Helaas worden de klachten meestal slechts (gedeeltelijk) onderdrukt met medicijnen die allerlei bijwerkingen hebben en ongeschikt zijn voor langdurig gebruik.

Roland doet een uitgebreide inventarisatie van de klachten en stelt een individueel behandelplan op waarbij het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam absolute prioriteit heeft. Dit wordt bereikt door een combinatie van onder andere: manuele therapie, specifieke voedingssuplementen, voedings- en leefstijladviezen.

Roland is gespecialiseerd in:

Manuele therapie

SEBASTIAAN VERMIE
SEBASTIAAN VERMIEStagiair

Behandeling en vergoeding

Vergoeding structuur fysiotherapie

De vergoeding structuur voor fysiotherapie zit ingewikkeld in elkaar. Wel of niet chronisch? Wordt het vergoed uit de basisverzekering of aanvullende verzekering? Om duidelijkheid te scheppen kunt u ons factsheet raadplegen. Mocht u alsnog vragen hebben, neem dan contact met ons op. We kijken graag met u mee.

Moet ik eerst naar de huisarts als ik naar de fysiotherapeut wil?

Nee hoor, dat hoeft niet meer. Sinds 2006 is het bij de wet geregeld dat u geen verwijzing van de huisarts meer nodig heeft om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut. Dit wordt de Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) genoemd. De fysiotherapeut van nu is hiervoor extra opgeleid. Wij stellen u bij het eerste bezoek een aantal extra vragen, waarmee we kunnen bepalen of u bij ons op het goede adres bent.

Valt Fysiotherapie binnen het eigen risico?

U betaalt het eigen risico als u aanspraak maakt op zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Dit kan voor fysiotherapie zijn bij een chronische aandoening, maar ook voor andere zorg. Het gaat om de eerste nota’s van zorg uit de basisverzekering. Het eigen risico in 2020 bedraagt € 385,-.

Is mijn klacht altijd chronisch als ik een verwijzing van een arts of specialist heb voor fysiotherapie?

Nee, helaas werkt het niet zo. Of u in aanmerking komt voor een chronische diagnosecode hangt af van uw leeftijd en of uw aandoening op de chronische lijst staat. Veel van deze chronische aandoeningen moeten wel door een arts gediagnosticeerd worden en dan krijgt u inderdaad een verwijzing mee. Stel u krijgt een verwijzing van de huisarts mee waar “chronische rugklachten” op staat; rugklachten staan niet op de lijst met chronische aandoeningen en wordt binnen de fysiotherapie als niet-chronisch gecodeerd. Erg verwarrend voor u, aangezien er toch duidelijk het woordje chronisch op staat.

Wilt u meer weten over de chronische lijst, klik dan hier.

Afspraak maken