Project Description

Echografie bij FysiotherapieNL

Met een echo kan een fysiotherapeut aanvullende inzichten krijgen in de oorzaak van uw pijn. Echografie kan worden ingezet bij spieren, pezen, slijmbeurzen en gewrichten. We noemen dit ‘voor de diagnostiek van musculoskeletale aandoeningen’. Door de inzichten in het onderzoek kan de fysiotherapeut een goed behandelplan voor je maken.

Tijdens een echografie wordt weefsel, zoals pezen, spieren, slijmbeurzen en banden in beeld gebracht. Een ‘echokop’ met een speciale gel beweegt de specialist over het lichaamsdeel waar je klachten hebt. De echo werkt middels (niet te horen) geluidsgolven. Deze brengen weefsels en organen in beeld, in zwart/wit, op een monitor. Het onderzoek doet geen pijn en is niet schadelijk voor je lichaam. Echografie is geen behandeling, maar een methode om je klachten in beeld te brengen.

Het toepassen en interpreteren van echografie is een specialistisch proces en vraagt om een gedegen en diepgaande opleiding om de juiste diagnostische conclusies te trekken. Daarom werkt FysiotherapieNL samen met Wibbo Hummelen van FysioEchografie voor het uitvoeren van het echografisch onderzoek.

Voor een afspraak Echografie kunt u terecht bij

Portegies Fysio (Donderdagen)
Kleverlaan 204
2023 JM Haarlem
06 27032603

Of bij

Fysiotherapie Leidsevaart (Vrijdagen)
Leidsevaart 254
2014 HG Haarlem
023 532 4826

De uitslag van de echo krijgen we binnen 1-2 dagen binnen en zullen we vervolgens met u bespreken. Ook zorgen we ervoor dat de huisarts een verslag van het onderzoek ontvangt. De administratieve kant van het onderzoek regelt u zelf met de betreffende praktijk waar u bent geweest.

Mocht u vragen hebben over echografie en denkt u dat dit mogelijk voor u een toegevoegde waarde kan zijn vraag het dan uw behandelend fysiotherapeut of neem contact op.